JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hakuohjeet

Hae sivustolta-kenttään voi syöttää vapaasti hakusanoja.
Vapaassa tekstihaussa toimivat hakusanojen välissä seuraavat operaattorit (kirjoita operaattori aina ISOILLA kirjaimilla):

AND = kaikki sanat pitää esiintyä tekstissä
OR = joku sanoista pitää esiintyä tekstissä (jos hakusanojen välissä ei ole mitään operaattoria on oletusoperaattori OR)
NOT = Ensimmäinen sana esiintyy mutta jälkimmäiset eivät saa esiintyä tekstissä
? = kirjaimen tilalla merkitsee mitä tahansa merkkiä, esim. n?ki löytää noki, näki jne.
* = sanan lopussa merkitsee useampaa merkkiä, esim. auto* löytää sanat automaatti, autorata jne.
” = virkkeen tai sanaparin alussa ja lopussa hakee tarkalleen kirjoitetussa muodossa, esimerkiksi ”Matti Meikäläinen”

Haun tuloksena saat ruudulle osumien määrän sekä otsikkolistan jutuista, joissa hakusanat esiintyvät.
Napsauttamalla otsikkoa juttu ladataan sivulle. Mikäli hakutulos sisältää runsaasti juttuja, kannattaa tarkentaa hakumäärittelyä, jotta tulos saadaan suppeammaksi.
Avattuasi haluamasi jutun, pääset takaisin hakuun napsauttamalla selaimen Siirry sivu taaksepäin -painiketta.

Viikko

Kuukausi

6kk

? Viikon kysymys ?

Uutiset
9.6.2021 8.10

Nyt pyöräillään Kaaraan, loppukesästä voittaja jatkaa kuntoilua palkin­to­pyö­rällä

Tämän postilaatikon odotetaan taas täyttyvän pyöräilykampanjan osallistujakupongeista. Kaarassa pyörälenkillä kävivät jo Tarja Kojola ja Satu Kankare, sekä Marita Vaahtoniemi ja Tuula Kortesoja. Jutussa video, jossa naisnelikko testaa lenkin ja polkee kohti Kaaranmännikköä.

Tämän postilaatikon odotetaan taas täyttyvän pyöräilykampanjan osallistujakupongeista. Kaarassa pyörälenkillä kävivät jo Tarja Kojola ja Satu Kankare, sekä Marita Vaahtoniemi ja Tuula Kortesoja. Jutussa video, jossa naisnelikko testaa lenkin ja polkee kohti Kaaranmännikköä.

Min­na Vai­ni­on­pää

min­na.vai­ni­on­paa@la­pu­an­sa­no­mat.fi

La­pu­an kau­pun­gin ja La­pu­an Sa­no­mien yh­tei­nen ke­sä­pyö­räi­ly­kam­pan­ja suun­tau­tuu täl­lä ker­taa Kaa­ran­män­ni­kön lei­ri­kes­kuk­seen. Sin­ne on asen­net­tu tu­tuil­la lo­goil­la va­rus­tet­tu mus­ta pos­ti­laa­tik­ko, jon­ne voi käy­dä pyö­räil­les­sään pu­dot­ta­mas­sa osal­lis­tu­mis­ku­pon­gin.

Pos­ti­laa­tik­ko löy­tyy, kun kat­se­lee park­ki­pai­kan yli ja siel­lä kan­jo­nin al­ku­pää­hän oi­ke­al­le. Osal­lis­tu­mis­ku­pon­gin voi lei­ka­ta ja täyt­tää tar­vit­ta­vin tie­doin täs­tä leh­des­tä mu­kaan.

– Vii­me­ke­säi­seen ta­paan pos­ti­laa­tik­koon voi pyö­räil­lä vie­mäs­sä myös pos­ti­kort­te­ja ja it­se teh­ty­jä osal­lis­tu­mis­ku­pon­ke­ja, jois­sa ovat yh­teys­tie­dot ja ha­vain­to­ja, joi­ta on pyö­räi­ly­mat­kan var­rel­la tai Kaa­ran­män­ni­kös­sä teh­nyt, pää­toi­mit­ta­ja Tar­ja Ko­jo­la ker­too.

La­pu­an kau­pun­ki ja La­pu­an Sa­no­mat ovat jär­jes­tä­neet pyö­räi­ly­tem­pauk­sen jo use­a­na vuo­te­na. Pe­rin­tei­sek­si muo­dos­tu­nut yö­pyö­räi­ly Ala­jo­en ky­tö­tu­val­le jou­du­taan ko­ro­na­ra­joi­tus­ten ta­kia tänä ke­sä­nä­kin vie­lä jät­tää te­ke­mät­tä. Sen si­jaan vii­me ke­sä­nä jär­jes­tet­tiin en­sim­mäi­sen ker­ran koko ke­sän kes­tä­vä pyö­räi­ly­kam­pan­ja sa­maan koh­tee­seen.

– Oma­toi­mi­nen pyö­rä­ret­ki vaik­ka koko per­heen voi­min sai vii­me vuon­na hy­vän vas­taa­no­ton. Moni kävi sen in­noit­ta­ma­na ky­tö­tu­val­la en­sim­mäi­sen ker­ran. Jo­kai­nen pys­tyi myös pyö­räi­le­mään sin­ne oman ai­ka­tau­lun mu­kai­ses­ti. Sik­si pää­tim­me tänä ke­sä­nä vie­lä jär­jes­tää kesä-hei­nä­kuun ai­ka­na sa­man­lai­sen tem­pauk­sen, mut­ta suun­ta­na on nyt Kaa­ran­män­nik­kö, kau­pun­gin­joh­ta­ja Satu Kan­ka­re to­te­aa.

So­pi­va pyö­rä­lenk­ki

Ko­jo­la ja Kan­ka­re, sekä kau­pun­gil­ta Ma­ri­ta Vaah­to­nie­mi ja La­pu­an Sa­no­mis­ta Tuu­la Kor­te­so­ja tes­ta­si­vat pyö­rä­len­kin su­ju­vuu­den ja mat­kan pi­tuu­den kau­pun­gin­ta­lol­ta Kaa­raan.

– Me­nim­me en­sin Ala­nur­mon­tie­tä, jos­sa on ke­vy­en­lii­ken­teen väy­lä ai­na Ala­nur­mon kou­lul­le as­ti. Me­no­mat­ka, joka on 5,5 ki­lo­met­riä, oli le­poi­saa myö­tä­tuu­leen las­ket­te­lua, mut­ta kat­se­lim­me mai­se­mia, jo­ten ai­kaa meni lä­hes puo­li tun­tia. Kaa­ran­män­ni­kös­sä jä­tim­me pyö­rät park­ki­pai­kal­le ja kä­ve­lim­me kan­jo­nia pit­kin Nur­mon­jo­en ran­taan. Siel­lä oli­si voi­nut vaik­ka ui­da. Sau­na­ran­nas­sa on lai­tu­ri ja nuo­ti­o­paik­ka. Ym­pä­ril­lä kuu­luu vain lin­nun­lau­lua, jo­ten pyö­rä­ret­keen voi yh­dis­tää myös ret­ki­päi­vän. Eväät mu­kaan, nuo­tio pa­la­maan ja naut­ti­maan ke­säs­tä, Ko­jo­la vink­kaa.

Ha­vain­to­ja ylös

Mat­kan ha­vain­to­ja toi­vo­taan pyö­räi­li­jöi­den kir­joit­ta­van osal­lis­tu­mis­ku­pon­kiin en­nen nii­den pos­ti­laa­tik­koon su­jaut­ta­mis­ta.

Pa­luu­mat­ka pol­jet­tiin­ki mel­koi­seen vas­ta­tuu­leen. Mat­ka Sii­ri­län­tie­tä pit­kin kau­pun­gin­ta­lol­le Ul­vi­lan­mä­en kaut­ta kes­ti yli puo­li tun­tia.

– Pyö­rä­lenk­ki Kaa­ran­män­nik­köön on oi­kein mu­ka­va vaih­te­le­vien mai­se­mien­kin puo­les­ta. Kau­pun­gin sy­dä­mes­tä tul­laan suo­raan pe­rin­tei­seen maa­seu­tu­mai­se­maan pel­toi­neen ja mai­to­ti­loi­neen. Vä­liin mah­tuu Ala­nur­mon asun­to­a­lue ja kou­lu. Nur­mon­jo­en toi­sel­la puo­lel­la puo­les­taan on Tai­mi­bon­ga­rit, Mal­las­kuu, Seu­ra­kun­ta­o­pis­to ja Jo­ki­laak­son mat­kai­lu­puu­tar­ha. Rei­tin var­rel­la nä­kee li­säk­si vaik­ka­pa kau­pun­gin uu­sim­man asun­to­a­lu­een ra­ken­tu­mi­sen Sii­ri­läs­sä kun­nal­lis­tek­nii­kan ja tei­den osal­ta, Kan­ka­re ku­vai­lee.

Pyö­räi­ly­kam­pan­ja on hyvä vaih­to­eh­to myös työ­paik­ko­jen lii­kun­tail­ta­päi­vän viet­toon, tyky tai tyhy -ta­pah­tu­mak­si.

– Olem­me iloi­sia, jos pos­ti­laa­ti­kos­ta löy­tyy täl­lai­si­a­kin vies­te­jä, et­tä työ­po­ru­kat, yh­dis­tys­ten jä­se­net tai vaik­ka­pa ju­ni­o­rei­den ur­hei­lu­jouk­ku­eet oli­si­vat käy­neet näis­sä mer­keis­sä Kaa­ras­sa, Ko­jo­la vink­kaa.

Pää­pal­kin­to­na
pol­ku­pyö­rä

Kaa­raan pyö­räi­ly ja yh­teys­tie­dot pos­ti­laa­ti­kos­sa voi­vat ke­sän päät­teek­si vaih­tua uu­teen pol­ku­pyö­rään, sil­lä kaik­kien osal­lis­tu­jien kes­ken ar­vo­taan elo­kuus­sa la­pu­a­lai­ses­ta liik­kees­tä han­kit­tu pyö­rä. Oman osal­lis­tu­mis­ku­pon­gin voi käy­dä pyö­räi­le­mäs­sä Kaa­ras­sa niin mon­ta ker­taa kuin eh­tii.

Pyö­räi­ly­kam­pan­ja al­kaa huo­men­na tors­tai­na 10.6. ja päät­tyy lau­an­tai­na 31.7. Kam­pan­ja kes­tää rei­lut seit­se­män viik­koa.

– Tänä ke­sä­nä li­säk­si teh­dään vä­li­ar­von­ta hei­nä­kuun alus­sa. 4.7. men­nes­sä pyö­räil­lei­den kes­ken ar­vo­taan ki­vo­ja ke­säi­siä yl­lä­tyk­siä ja niis­tä ker­ro­taan tors­tai­na 8.7. La­pu­an Sa­no­mis­sa. Lo­puk­si kaik­ki osal­lis­tu­vat vie­lä pää­pal­kin­non ar­von­taan, Ko­jo­la tar­ken­taa.

Kat­so vi­de­ol­ta, kuin­ka nais­ne­lik­ko pol­kee Ala­nur­mon kou­lun koh­dal­la koh­ti Kaa­ran­män­nik­köä.

? Viikon kysymys ?

? Viikon kysymys ?